TV:ns ytterförpackning i wellpapp kan omvandlas till olika nyttiga föremål i hemmet – till exempel ett praktiskt tidningsställ. (Bilder Samsung)

TV:ns wellpappbox omvandlas till nyttiga föremål i hemmet!

28 april, 2020ANNONS

Elektronikföretaget Samsung Electronics meddelar att man inför miljövänliga wellpappförpackningar för hela sitt Lifestyle TV-sortiment. Wellpappboxarna, som TV-apparaterna levereras i, är specialdesignade och kan enkelt omvandlas till nyttiga föremål i hemmet, som till exempel tidningsställ, små soffbord, hyllor, ”kojor” för husdjur, mm.

Den nya ”eko-förpackningen”, tillverkad av miljövänlig wellpapp, kommer att användas till 2020 års upplagor av TV-modellerna Serif, Frame och Sero och den gör det lättare för kunder att såväl återvinna som att återanvända förpackningarna på kreativa sätt.

Samsung har tryckt olika mallar på wellpapplådorna, vilket gör att kunder lätt kan skära ner TV:ns ytterförpackning och sätta ihop den till olika nya användningsområden, som till exempel ett mindre soffbord, en liten koja för husdjur, ett praktiskt tidningsställ eller en liten hylla för prylar och fjärrkontrollen….

Genom att skanna en QR-kod på förpackningen får kunderna åtkomst till anvisningar hur man kan bygga olika föremål av wellpapplådan.

Som en del i lanseringen av den nya miljövänliga förpackningen har Samsung och brittiska livsstilsmagasinet Dezeen anordnat en global designtävling, som startade den 6 april. De två företagen kommer att belöna de mest unika och praktiska designerna och inkludera dessa i förpackningsmanualen.

”Konsumenter är mer benägna att handla från varumärken, som delar deras grundläggande värderingar och med våra miljövänliga förpackningar tror vi att vi kan ge våra kunder en ny och roligare upplevelse, där miljön ses som ett viktigt sätt att uttrycka sig på”, säger Magnus Nilsson, teknisk produktansvarig för TV på Samsung i Norden.

About the author

Redaktör
jp.press@jppa.one

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!