UR20 är en ny kollaborativa robot från danska Universal Robots som omdefinierar begreppet ”cobot”. (Bild Universal Robots)

Tyngdlyftande cobot lanseras av danska Universal Robots

21 juni, 2022ANNONS

Danska Universal Robots, tillverkare av kollaborativa robotar (cobotar), har utvecklat produktsortimentet med coboten UR20 som kan lyfta och hantera vikter upp till 20 kilo.

Universal Robots skriver i ett pressmeddelande att UR20 är ett bevis på företagets innovationsförmåga inom cobot-området. Coboten har en helt ny design som möjliggör ännu snabbare cykeltider samt förmågan att hantera tyngre laster.

UR20 har en räckvidd på hela 1,75 meter. (Bild Universal Robots)

UR20 har en räckvidd på 1.750 mm och den är utformad för till full höjd av den standardiserade EUR-pallen, vilket kommer att förändra hur företag paketerar och palletterar, samtidigt som den kompakta designen gör det möjligt att placera coboten på begränsade utrymmen.

Förutom pallettering kan UR20 komma att användas för svetsning, materialhantering, maskinlastning och maskinhantering, mm.

”Det här är inte bara en större version av våra befintliga cobotar – det är en omdefinition av begreppet cobot! UR20 är den mest innovativa cobot, som vi har producerat. Den har den senaste tekniken men är baserad på 17 års teknisk erfarenhet inom robotindustrin. Våra expertingenjörer har helt omarbetat armen samtidigt som de behåller vårt intuitiva användargränssnitt”, säger Universal Robots VD Kim Povlsen.

”Vi kan knappt bärga oss med att visa vad cobot-framtiden har att erbjuda!”, säger VD Kim Povlsen. (Bild Universal Robots)

Företaget uppger att UR20 är starten på en ny serie innovativa, next-generation cobotar, som kommer att komplettera företagets mycket framgångsrika e-serie.

”UR20 är bara början. Vi lanserar nästa generation av cobotar och först ut är denna modell med hög nyttolast. UR20 kommer att göra end-to-end-automatisering till verklighet för våra kunder. Det gör att de kan använda cobotautomatisering för att hantera nya typer av uppgifter. Nästa steg i att omdefiniera automatisering kommer att vara att ta med samma innovativa funktioner till en ny familj av cobotar. Vi kan knappt bärga oss med att visa våra kunder vad framtiden har att erbjuda!”, säger Kim Povlsen.

About the author

Redaktör
jp.press@jppa.one

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!