Tyskland öppnar nu upp för genomförande av större fackmässor, trots corona-pandemin.

Tyska regeringen öppnar upp för genomförande av fysiska mässor

7 maj, 2020ANNONS

Tyska regeringen och landets 16 delstater har kommit överens om att fysiska mässor nu kan betraktas som genomförbara aktiviteter och inte längre ska klassas som sådana ”massamlingar”, som i dagsläget på grund av corona-pandemin är förbjudna till och med augusti.

Överenskommelsen innebär i princip att mässor, utställningar, etc., åter kan arrangeras och genomföras. Det slutgiltiga beslutet om ett genomförande ligger dock på respektive delstatsregering och ska i varje enskilt fall fattas med hänsyn till hälsa och säkerhet. Organisationen AUMA, som representerar hela den tyska mässindustrin, har redan presenterat förslag på regler kring hälsa och säkerhet, som delstatsregeringarna kan följa.

Kina har sedan tidigare börjat tillåta genomförandet av större mässor och en sådan har redan ägt rum i Hunan-provinsen. Tyskland blir nu det andra landet bland världens största och viktigaste mässmarknader, som öppnar upp för mäss- och utställningsverksamhet trots den pågående Covid-19-pandemin.

Det nu fattade beslutet i Tyskland torde dock inte ha någon påverkan på planerandet av de större förpackningsrelaterade mässorna interpack, drupa och Metpack, som var planerade till i år, men som sedan tidigare ställts in och fått nya tidpunkter för genomförande under år 2021.

About the author

Redaktör
jp.press@jppa.one

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!