Tyska Etimex Primary Packaging har utvecklat det första genomskinliga livsmedelstråget i CPET.

Tyskt förpackningsföretag har lanserat transparent CPET-tråg

3 februari, 2020

Ingenjörer vid tyska företaget Etimex Primary Packaging har utvecklat vad som sägs vara det första genomskinliga livsmedelstråget tillverkat i plastkvaliteten CPET (Crystalline Polyethylene Terephthalate). Tråget ger konsumenten möjlighet att se hela innehållet i förpackningen.

CPET-tråg för livsmedel är vanligtvis ogenomskinliga (opaka) och produceras i färgerna svart eller vitt, alternativt tvåfärgade. CPET-tråg kan användas för beredning/uppvärmning i konventionell ugn eller mikrovågsugn och är därför lämpliga som förpackningar till färdigrätter. Men eftersom trågen inte är transparenta kan inte konsumenten se hela innehållet i dem.

”Vi ger slutkunderna möjlighet att faktiskt se vad de köper”, säger Martin Ranks, Etimex (Bild Etimex)

Men nu har alltså Etimex ingenjörer lyckats utveckla en ny formula som gör att man tydligt kan se innehållet i ett CPET-tråg – en utveckling som kan vara avgörande för att fånga konsumenternas uppmärksamhet på den konkurrensutsatta livsmedelsmarknaden.

”Med det genomskinliga CPET-tråget ger vi slutkunderna möjlighet att faktiskt se vad de köper”, säger Martin Ranks, marknads- och försäljningschef på Etimex.

Etimex CPET-tråg är temperaturbeständiga från minus 40 ° C till plus 220 ° C. De kan användas i konventionell ugn eller i varmluftsugn samt i mikrovågsugn. Trågen kan också pastöriseras. De är IR-detekterbara och har utmärkta förseglingsegenskaper.

Enligt Etimex, som utvecklar hållbara och återvinningsbara förpackningslösningar för livsmedels- och läkemedelsindustrin, kan de transparenta CPET-trågen återvinnas och omvandlas till nya kvalitetsprodukter.

De transparenta CPET-trågen finns nu att tillgå på den svenska och norska marknaden via generalagenten SH Trading/plastburkar.tech i Uddevalla.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!