Under beteckningen Independent Intelligence levererar marknads- och strategikonsulten Felix Helander oberoende analyser och rapporter inom förpackningsområdet. 

Unik rapport om utvecklingen för svensk förpackningsindustri

28 november, 2019

Svensk Förpackningsindustri – en översikt” är namnet på en ny analys från Felix Helander och Independent Intelligence. Rapporten är unik i sitt slag, eftersom det idag inte finns en uppdaterad sammanställning av landets förpackningsindustri.

Rapporten består av 50 sidor med mer än 50 grafer och tabeller och ger en bild av hur industrin ser ut och hur den har presterat under de senaste fem åren, 2014 – 2018. I rapporten finns också en beskrivning av några av de krafter och trender som kommer att påverka industrins utveckling på kort och lång sikt.

Förpackningsindustrin i Sverige är mångfacetterad och i högsta grad heterogen och därför svårfångad, rent statistiskt. Det handlar trots allt om cirka 600 företag, som sammantaget bildar Sveriges förpackningsindustri.

I rapporten ges en bild av hur förpackningsindustrin ser ut, dels totalt som en industrigren men också uppdelat i segment. Segmenteringen är gjord främst efter förpackningsmaterialen kartong, plast, glas, trä och metall. Dessutom tillkommer segmenten etiketter/märkning samt förpackningsmaskiner. Kartongsegmentet delas dessutom upp i producenter av råmaterial och konverterare.

Rapporten ger en bild av hur det gått under de senaste fem åren och om vad som påverkar vart vi är på väg, på kort sikt och på lång.

Rapporten går att beställa HÄR eller genom mail till

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!