Den här lilla tomma wellpappförpackningen, utformad som en säng för en Pippi Långstrump-figur av Lisa Larsson, bjöds ut på en svensk nätauktion och såldes för imponerande 24.000:- kronor! (Bild auctionet.com)

Uppdaterad: slutbudet på Pippis wellpappsäng blev 24.000 kr!

29 oktober, 2020

Uppdaterad text den 29 oktober:
Nätauktionen för den ”Pippi Långstrumpsäng” av wellpapp, som vi tidigare skrivit om, är slut. Den tomma förpackningen såldes för 24.000 kr..!
In i det sista fanns det två intressenter, som slogs om att bjuda högst och under auktionens sista fem minuter höjde de buden från 14.500:- till imponerande 24.000:- kronor!

—————————————————–

Ursprunglig text från vår notis den 16 oktober:

En wellpappförpackning i form av en säng, avsedd för en Pippi Långstrump-figur av Lisa Larsson, orsakar just nu budstrid på en svensk nätauktion! I skrivande stund är högsta bud 11.500 kronor, men allt tyder på att slutbudet kommer att bli väsentligt högre, eftersom auktionen på den tomma wellpapplådan inte har slutdatum förrän den 26 oktober…

Pippis ”säng” – som alltså inte innehåller Lisa Larssons stengodsfigur – bjuds nu ut på nätauktionssajten auctionet.com. Auktionen startade den 14 oktober och efter bara några dagar var budet alltså uppe i 11.500:- kronor! För närvarande är det fyra budgivare, som slåss om ”Pippi-sängen”, men fler intressenter kan säkert tillkomma och hjälpa till att trissa upp buden innan auktionen stänger kl 13.30 den 26 oktober.

”Wellpappsängen” skapades som en originalförpackning till en stengodsfigur av Pippi Långstrump, formgiven av berömda designern Lisa Larsson. Stengodsfiguren tillverkades vid Gustavsberg-fabriken utanför Stockholm under åren 1969 till 1970 och det hela var något av ett ”familjeprojekt”, eftersom själva ”sängförpackningen” formgavs av Lisa Larssons man Gunnar Larsson!

Auktionssajten har tidigare sålt ett exemplar av Lisa Larssons Pippi Långstrump-figur med åtföljande ”sängförpackning”. Det var i november 2018 och då blev slutbudet för figur + originalförpackning 9.166:- kronor.

”Det här är första gången, som bara originalförpackningen säljs och intresset är rätt fantastiskt. Många vill nog ha en originalförpackning, då själva Pippi-figuren är ostadig och lätt går sönder”, säger Tom Österman, grundare och intendent på auctionet.com, till AB.

Förpackningen är i gott skick och auctionet har värderat den till 10.000:- kr och satt ett bevakningsvärde på 7.000 kronor. Båda dessa värderingar är alltså redan överträffade.

Den lilla wellpappförpackningen (19,5 x 11,5 x 6,5 cm) är i två delar – en öppen låda omsluten av en rörlig hylsa –och försedd med tryck som tydligt visar att det är Pippi Långstrumps säng!

N.B. Både på auktionssajten och i AB kallas förpackningen felaktigt för ”kartong” och materialet för ”kartong” eller ”papp”. Men på bilderna ser man tydligt att förpackningen är tillverkad i wellpapp. Troligen så kallad ”miniwell” som har ett flutingskikt (det vågformade innerskiktet) på ca 2,0 millimeter.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!