De nya återvinningsbara tuberna på USA-marknaden har fått en egen variant av den internationella recycling-symbolen. (Bild Colgate)

Utan alu-barriär blev Colgates tandkrämstub återvinningsbar

29 april, 2022ANNONS

Genom att ersätta en barriär av aluminium med ett EVOH-skikt har Colgate-Palmolive kunnat göra sina tandkrämstuber återvinningsbara.

Colgate-Palmolive har under en längre tid arbetat med att försöka göra sina tandkrämstuber i plast återvinningsbara. Nyckeln till framgången blev att avlägsna den produktskyddande barriär av aluminium som funnits integrerad i tuberna. Alu-barriären är nu ersatt med ett EVOH-skikt (etylenvinylalkohol) som samextruderas med lager av HDPE (högdensitetspolyeten).

De nya tuberna, som nu finns på den amerikanska marknaden, tillverkas i tillverkas i Colgates anläggning i Morristown, Tennessee och enligt Colgate-Palmolive har den återvinningsbara tuben i genomsnitt cirka 25 procent lägre koldioxidavtryck.

För att göra de amerikanska konsumenterna uppmärksamma på att tuberna nu är återvinningsbara, har Colgate försett tuberna med uppmaningen ”Recycle Me!” samt en egen variant av den internationella återvinningssymbolen där de tre ”pilarna”, som jagar varandra, är utbytta mot tre tomma tandkrämstuber…

N.B.: Packnews har tidigare skrivit om hur globala Unliever med tandkrämsmärken som Pepsodent och Signal också utvecklat helt återvinningsbara tandkrämstuber. Tuberna har börjat introduceras i Frankrike och Indien och till år 2025 ska Unilevers tuber finns på alla marknader. Läs mer HÄR.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!