Den nya sträckfilmen EcoStretch från Cortec är nedbrytbar i industrikompost och skyddar effektivt mot rost och korrosion. (Bild Cortec)

Världens första nedbrytbara och rostskyddande sträckfilm

31 mars, 2021ANNONS

Cortec Corporation, USA-baserade specialister på rost- och korrosionsskyddande material, har lanserat vad man säger är världens första rostskyddande sträckfilm som också är nedbrytbar.

Den nya polyetenbaserade sträckfilmen har fått namnet EcoStretch™ och den har rost- och korrosionshämmande egenskaper, som bygger på en nanobaserad VpCI®-teknik (Vapor phase Corrosion Inhibitor Technology) och som skyddar metaller som aluminium, koppar, mässing, gjutjärn och flera olika typer av stål.

Cortec Corporation, som har sitt huvudsäte i Saint Paul, Minnesota och europeiskt huvudkontor i Zagreb, Kroatien, skriver i ett pressmeddelande att EcoStretch uppfyller kraven för kommersiell kompostering och omfattande tester visar att filmen bryts ner nästan fullständigt på sex veckor i kontrollerad kompostmiljö.

”EcoStretch är perfekt för sträckfilmning av förpackningar med metallprodukter eller av metallkomponenter, som måste hållas rostfria samtidigt som miljöpåverkan från traditionell plastinpackning minimeras”, skriver företaget.

Den nya rostskyddande sträckfilmen kan användas på befintlig utrustning. Filmen betecknas som mycket elastisk och har självhäftande egenskaper, som ger extra sammanhållande styrka och skydd vid inplastningen. Förutom korrosionsskyddet hindrar sträckfilmen även damm, fukt och smuts från att tränga in och nå de inplastade produkterna.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!