En uppvikbar sked av kartong presenterades av Schur Pack på norska mässan Holdbar. (Bild Schur Pack)

Världsnyhet på mässa i Norge: En uppvikbar sked av kartong

4 mars, 2020ANNONS

På mässan Holdbar, som just nu pågår i norska Lillestrøm har danska Schur Pack visat upp något av en världsnyhet: en uppvikbar sked tillverkad av kartong. En i sig liten produkt, men stor som nyhet!

”Den här lösningen har världspremiär här på mässan. Eftersom patentansökningarna nu är inlämnade, tyckte vi att det var dags”, berättade Gert Stensgaard, som är affärsutvecklingschef hos Schur Pack Denmark, när Packnews besökte företagets monter på Holdbar.

Den nya, specialdesignade skeden, tillverkad av nyfiberkartong från Stora Enso, ska göra det enklare för kunderna att hantera EU:s förbud mot engångsplast. Skeden, som är tänkt till produkter som yoghurt, etc., är döpt till ”Schur Spoon” och den har utvecklats av Schur Pack Denmark och Schur Technology. De senare är nu igång med att utveckla den maskin, som ska vika skedarna, eftersom skedarna ska levereras vikta och klara till kunderna.

”Att hitta hållbara lösningar, som ersätter plast, är något vi har fokus på och som är i snabb utveckling”, konstaterar Hans Christian Schur, som är VD i Schur Pack Denmark.

Skeden, som ännu inte är ute på marknaden, viks enkelt upp och formas med ett handgrepp. Den kommer att folieras, för att sedan kunna läggas in i locket på en förpackning.

About the author

Redaktör
jp.press@jppa.one

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!