Wermlands mejeri börjar nu leverera mjölk förpackad i Tetra Paks helt biobaserade vätskekartongförpackning Tetra Rex Bio-based.

Värmlandsmjölk säljs nu i helt förnybar förpackning

30 oktober, 2015ANNONS

Den första november börjar Wermlands Mejeri i Nysäter att leverera närproducerad mjölk från lokala gårdar i Tetra Paks helt förnybara förpackning Tetra Rex Bio-based. 
Vätskekartongen i förpackningen tillverkas av Tetra Pak i Sunne av svensk skogsråvara, som lamineras med förnybar bioplast i Skoghall. Förpackningen har en skruvkork av bioplast – dvs alla ingående material i förpackningen är växtbaserade. Mejeriet är ett av de första i Norden att använda världens första och hittills enda helt förnybara vätskekartongförpackning.

”För oss på Wermlands Mejeri handlar det om kvalitet i hela värdekedjan – från närproducerad mjölk hela vägen till konsumenten. Därför känns det naturligt att sälja mjölken i en helt förnybar förpackning och erbjuda våra konsumenter ett bra val för miljön. Värmland i en god förpackning, helt enkelt, säger Yngve Gustafsson, VD för Wermlands Mejeri.

Mejeriet i Nysäter levererar standard-, mellan- och lättmjölk i enlitersförpackningar med skruvkork och  inledningsvis planerar mejeriet för en årlig produktion om fyra miljoner liter mjölk.

”Vi måste få till en materialväxling från fossil till biobaserad råvara som till exempel i våra bioplastskruvkorkar. Wermlands Mejeri är en föregångare, när de nu väljer vår helt förnybara förpackning till sina mjölkprodukter. Vi ser gärna att fler följer efter och väljer en god förpackning”, säger Erik Lindroth, miljödirektör Tetra Pak Nordics.

 

 

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!