BillerudKorsnäs och Arvid Nilsson AB har tillsammans utvecklat den nya vattentåliga kartongboxen för skruvar, muttrar, etc. (Bild BillerudKorsnäs)

Vattentålig kartongbox utmanar plastlådor på byggarbetsplatser

24 mars, 2020ANNONS

BillerudKorsnäs och Kungälv-baserade företaget Arvid Nilsson AB har tillsammans utvecklat en förpackning av superstark kartong för att minska plastavfallet på byggarbetsplatser. Förpackningen rymmer muttrar, bultar och skruvar och är ett hållbart och vattentåligt alternativ till plastförpackningar.

Kartongmaterialet i den nya förpackningen är CrownBoard Craft™, som är en styv och exceptionellt stark kartong tillverkad av 100 procent nordisk nyfiber med en flerskiktsstruktur.

Förpackningen av CrownBoard Craft kan lämnas utomhus i regn i flera veckor utan att kollapsa eller ta in vatten. (Bild BillerudKorsnäs)

”CrownBoard Craft är en av våra nya produkter, speciellt konstruerad för att erbjuda ett starkt och tåligt material för krävande applikationer. Detta är ett bra exempel på hur kvalitetskartong kan vara ett hållbart alternativ till konventionella plastförpackningar”, säger Clas Dahlin, Packaging Engineer på BillerudKorsnäs.

En av utmaningarna i att ersätta plast var att få till en vattentålig lösning. Förpackningen av CrownBoard Craft kan faktiskt lämnas utomhus i regn i flera veckor utan att kollapsa eller ta in vatten. Detta tack vare kartongens egen styrka, den laminerade ytan och konverterarens smarta design. Tester för vattentålighet, kompressionsstyrka och konverteringeringsegenskaper gjordes av Carton Solutions-teamet på BillerudKorsnäs.

”Vi påminns ständigt om hoten mot miljön som kommer av plastavfall, inte minst mot liv i havet, och bestämde oss för att inte vara en del av det problemet. Eftersom konventionella förpackningar för skruvar och muttrar på byggarbetsplatser är gjorda av plast ville vi ta fram en hållbar och miljövänlig box”, säger Josefin Nordlöw, marknadschef på Arvid Nilsson AB, som är en stor leverantör av fästelement till byggbranschen.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!