Så här ser den ut – Coca-Colas första prototyp av en fiberbaserad dryckesflaska. (Bild Coca-Cola)

Här kan du se första prototypen av Coca-Colas träfiberflaska

21 oktober, 2020

I sitt laboratorium i belgiska Bryssel har Coca-Cola och partnern Paboco nu börjat prototyptillverkning av en träfiberbaserad flaska.

Tillverkningen sker i samarbete med partnern Paboco (Paper Bottle Company), som bildats av BillerudKorsnäs och flasktillverkningsspecialisten Alpla och som bland annat utvecklat bryggerijätten Carlsbergs uppmärksammade flaska ”The Green Fiber Bottle”.

Stijn Franssen arbetar med projektet på Coca-Colas laboratorium i Bryssel. (Bild Bo Wallteg)

”Vår vision är att skapa en flaska, som kan återvinnas som andra typer av förpackningar tillverkade av fiber och papper. Denna prototyp är det första steget på vägen för att uppnå detta. Vår flaska öppnar en helt ny värld av förpackningsmöjligheter, och vi är övertygade om att fiberbaserade förpackningar har en roll att spela i framtiden”, säger Stijn Franssen, EMEA R&D Packaging Innovation Manager på Coca-Cola, som arbetar med projektet på labbet i Bryssel.

Coca-Cola skriver att man utvecklat en första generationens prototyp, som man tror kan spela en roll i att hjälpa till att uppnå visionen om en värld utan avfall.

I en kort video visar Coca-Cola sin prototyp av en ”pappersflaska” och bilder från prototyptillverkningen. (Bild Coca-Cola)

”Mycket arbete måste fortfarande göras för att uppnå denna vision om en återvinningsbar fiberflaska. Första generationens flaska innehåller exempelvis fortfarande lite plast”, säger Stijn Franssen.

Coca-Cola har gjort en kort video från laboratoriet i Bryssel, där man kan se lite av prototyptillverkningen av fiberflaskan.
Du kan se videon HÄR!

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!