Förpackningar är en oundviklig och integrerad del av den växande e-handeln.

Vilken påverkan har e-handeln på förpackningar och logistik?

11 februari, 2020

På torsdag, 13 februari, arrangerar Packbridge en halvdagskonferens om vilka digitala trender som skapar framtiden för e-handel och hur de påverkar förpackningar och logistikkedjor. Konferensen hålls i Helsingborg och är ett samarrangemang mellan Packbridge och Mindpark Helsingborg och med DS Smith som partner.

”Digitalisering i sig är en megatrend, som tränger in i vår dagliga rutin, påverkar våra levnadssätt och påverkar utvecklingen av hela samhället. Här kommer vi att koncentrera oss på hur denna trend formar utvecklingen av e-handel och logistik”, skriver Packbridge i sin info kring konferensen.

När e-handeln växer kämpar branschen för att förstå dess påverkan på traditionella förpackningskedjor. På konferensen kommer man att gå på djupet och diskutera kopplingen mellan e-handel, logistik och förpackningar.

Eftersom förpackningar är en oundviklig och integrerad del av e-handeln kommer man att avhandla vilka utmaningar och möjligheter förpackningsindustrin står inför och vad det betyder det för hela förpackningens värdekedja.

En rad initierade föredragshållare medverkar på konferensen, där Gustav Ahlblad, produktutvecklingschef på Absolut Company, fungerar som moderator. Bland medverkande experter kan nämnas Tom Johnsson, regionchef i DS Smith, Lucas Åhlström, CTO i Loxtore RFID Systems AB och Hilda Hultén, chefredaktör för Dagens Logistik & Intelligent Logistik. Medverkar gör även Packbridges VD Marie Malmberg Lavsen.

Mer info finns HÄR

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!