Distributörsavtalet undertecknas. Fr. v.: Johan Fensby, Country Manager, Kyocera Document Solutions Nordic, Takuya Marubayashi, President Kyocera EMEA och Jan-Olof Jungersten, VD Visutech. (Bild Visutech)

Visutech nordisk distributör av Kyoceras inkjetmaskiner

15 november, 2021ANNONS

Genom ett distributörsavtal med Mölndalbaserade digitalspecialisten Visutech tar nu japanska Kyocera Corporation och dotterbolaget Kyocera Document Solutions Nordic klivet in på den nordiska marknaden för grafisk produktion.

Avtalet innebär att Visutech kommer att distribuera Kyocera Document Solutions produktionsmaskin TASKalfa Pro 15000c som bygger på vattenbaserad inkjet-teknologi.

”Kyoceras inkjetmaskiner passar väl in som komplementet till vårt befintliga utbud av digitala offsetpressar. Vi breddar vårt erbjudande och fortsätter att addera mervärde till våra kunder. Tillsammans ökar vi möjligheterna när det gäller digital flexibilitet, både med högsta offsetkvalitet och nu också med inkjet för stora volymer till riktigt låga körkostnader”, säger Jan-Olof Jungersten, VD på Visutech.

Inkjetmaskinen Kyocera TASKalfa Pro 15000c. (Bild Kyocera)

Kyocera uppger att kunder efterfrågar arkmatad inkjet som ersättare för produktion av applikationer med lägre färgtäckning och i stora volymer, produkter som idag körs på befintliga tonermaskiner och till viss del i konventionell offset. Inkjetmaskinen TASKalfa Pro 15000c kan användas för ett flertal applikationer, som exempelvis bipacksedlar, manualer, kataloger, direktreklam, etc.

”Lanseringen av produktionsskrivare för den grafiska industrin är strategiskt mycket viktig för Kyocera. Vi har varit noga i vårt val av distributör och genom Visutech får vi en framstående leverantör av digitala produktionslösningar, med lång erfarenhet och stor teknisk expertis”, säger Johan Fensby, Country Manager på Kyocera Document Solutions Nordic.

About the author

Redaktör
jp.press@jppa.one

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!