Volati kompletterar Ettiketto via köp av Beneli i Helsingborg

30 juni, 2020

Volati AB har förvärvat samtliga aktier i det helsingborgsbaserade etikettföretaget Beneli AB. Förvärvet är ett tilläggsförvärv till affärsområde Industri och säger att man fortsätter att utvärdera ytterligare potentiella förvärvskandidater, inte minst med inriktning på värdeskapande tilläggsförvärv till befintliga affärsenheter.

Beneli omsatte drygt 156 miljoner kronor år 2019 och har cirka 60 anställda. Företaget utvecklar, tillverkar och säljer självhäftande etiketter till såväl dagligvaror som industriprodukter. Företaget har också en unik position inom medicintekniska etiketter som fästs mot huden för monitorering och diagnosticering inom hälso-och sjukvården.

”Med Beneli stärker vi vårt befintliga erbjudande inom självhäftande etiketter, samt breddar vår affär till mer avancerade produktkategorier. Förvärvet passar väl in i Ettikettos strategi om fortsatt tillväxt och kommer bidra till en ännu starkare plattform som helhetsleverantör av etikettlösningar”, säger Nicklas Margård, chef för affärsområde industri hos Volati.

”Tilläggsförvärv till befintliga affärsenheter är en viktig del i Volatis strategi för att skapa långsiktig värdetillväxt. De förstärker affärsenheternas marknadspositioner och adderar ytterligare värde genom synergier. I Beneli AB förvärvar vi ett välskött bolag med en diversifierad produktportfölj och en marknadsledande position inom högförädlade grafiska etiketter och nischen intelligenta etiketter för medicintekniska applikationer”.

Finansieringen sker genom Volatis befintliga kreditfaciliteter och bolaget kommer att konsolideras från slutet av juni 2020. Förvärvet bedöms inte ha någon väsentlig effekt på Volatis resultat för 2020.

 

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!