”Med förvärvet av Plastiroll breddar vi avsevärt vårt erbjudande inom hållbara förpackningar och förpackningsmaterial” säger Walkis VD och koncernchef Leif Frilund. (Bild Walki Group)

Walki Group köper Plastiroll Oy och breddar sitt produktutbud

24 maj, 2019

Finska Walki Group Oy har träffat en bindande överenskommelse med likaledes finska Plastiroll Oy att förvärva 100 procent av aktierna i Plastiroll. Säljare är Sponsor Capital och nyckelpersoner hos Plastiroll. Inga uppgifter om affärens finansiella villkor har offentliggjorts.

”Med detta förvärv kommer vi att avsevärt bredda vårt erbjudande inom hållbara förpackningar och förpackningsmaterial, inklusive komposterbara påsar och filmer samt återvinningsbara dispersionsbelagda fiberbaserade förpackningar”, säger Walkis VD och koncernchef Leif Frilund i ett uttalande.

Plastiroll, med säte i Ylöjärvi, ca 20 mil norr om Helsingfors, är en av Europas ledande tillverkare av biologiskt nedbrytbara påsar och filmer. Företaget har mer än 20 års erfarenhet av att utveckla och producera komposterbara filmer, vilka marknadsförs under varumärkena Bioska och Hauska.

Plastirolls VD Kari Laukkanen är mycket nöjd med affären. (Bild Plastiroll)

”Med Walki som ägare blir Plastiroll en del av ett betydande internationellt företag inom förpackningsmaterial, vilket ger möjligheter till ytterligare internationell tillväxt”, säger Plastirolls VD Kari Laukkanen, som är mycket nöjd med affären och ser den som en win-win-uppgörelse.

Plastiroll omsatte i fjol cirka 30 miljoner euro (drygt 322 miljoner kronor). Företaget har för närvarande cirka 90 anställda vid två tillverkningsenheter i Ylöjärvi.

”Vi är glada att få nya skickliga kollegor till vår multinationella organisation”, säger Leif Frilund.

Enligt information från Plastiroll kommer företaget att fortsätta sin verksamhet som tidigare även efter Walkis övertagande. Initialt kommer man även att behålla namnet Plastiroll, men det är möjligt att namnet kan komma att ändras i framtiden.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!