Livsmedelstråg i Walkis förnybara fibermaterial klarar ugnsvärme i upp till 60 minuter. (Bild Walki)

Walkis PET-fria livsmedelstråg klarar upp till 60 minuter i ugn

13 november, 2020ANNONS

Finska Walki har utvecklat ett återvinningsbart och ugnssäkert fibermaterial till livsmedelstråg, som är helt fritt från PET-plast. Enligt Walki kan tråg i det nya materialet användas för värmning eller tillagning i ugn i upp till 60 minuter.

”Nu har vi tagit ett stort steg mot monomateriallösningar”, säger Annika Sundell. (Bild Walki)

”Inom Walki är vi angelägna om att stödja en övergång från aluminium- och plastbaserade lösningar till fiberbaserade alternativ”, säger Annika Sundell, Executive Vice President, Innovation and Business Development på Walki.

Trågen lämpar sig för en mängd olika livsmedelsapplikationer, inklusive frysta eller kylda färdigrätter som exempelvis fisk eller bakverk.

Trågen kan tillverkas antingen formpressade eller falsade och deras inneryta kan göras antingen brun eller vit. Mängden ingående barriärmaterial i trågen hålls nere på ett minimum för att göra dem enkla att återvinna.

”Vi arbetar kontinuerligt med att öka fiberinnehållet i våra produkter och med lanseringen av det nya trågmaterialet har vi tagit ett stort steg framåt mot monomateriallösningar”, avslutar Annika Sundell.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!