Vilken roll spelar skogen och skogens produkter för tillverkning av bioplaster? Det ska ett webinar i NBF:s regi ge svar på. (Bild pxhere.com)

Webinar ska behandla skogens roll vid bioplasttillverkning

14 april, 2021ANNONS

Vilken roll spelar skogen vid produktion av bioplaster? Det ska ett webinar i Nordisk Bioplastförenings (NBF) regi ge svar på. Vid webinaret, som är gratis och äger rum den 28 april, medverkar en rad experter med anknytning till skogsråvara och bioplastproduktion.

NBF skriver i sin programförklaring till webinaret:
Efterfrågan på bioplast upplever en solid tillväxt, driven av ökad medvetenhet om hållbarhet hos kunder som letar efter mer miljövänliga förpackningslösningar på olika marknader, som exempelvis konsumtionsvaror, mat- och dryckesförpackningar.
Att använda förnybara avfallsresurser från skogen och från andra källor som råmaterial, för att producera bioplaster med samma egenskaper som fossilbaserad plast, hjälper till att minska koldioxidavtrycket och bidrar till den pågående övergången till en mer hållbar och cirkulär ekonomi.

Thomas Roulin, Lignin Industries (Bild privat)

Huvudtalare vid webinaret blir Thomas Roulin, som är International Product Manager vid Lignin Industries AB (f.d. RenCom AB). Han ska bland annat berätta om hur hans företag producerar tvåtusen ton av ligninbaserat material till plastindustrin och hur det används till bioplasttillverkning.

Andra experter, som medverkar, kommer från skogs- och biomaterialföretagen FineCell Sweden AB, UPM Biofuels, Stora Enso Biocomposite Granules, Norske Skog Saugsbrugs AB och Dow Packaging & Speciality Plastics.

Moderator under webinaret är Bo Wallteg, styrelsemedlem i Nordisk Bioplastförening och chefredaktör för nord emballage och Packnews.com

Webinaret ”The role of the forest in bioplastic production” hålls på engelska och äger rum mellan klockan 14.00 och ca kl 15.30, onsdagen den 28 april.

Mer information och anmälan hittar du HÄR.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!