Webinar som förklarar alla nya regler på den tyska marknaden

16 februari, 2021ANNONS

Från och med 2021 och 2022 gäller nya regler för företag, som säljer förpackade varor på den tyska marknaden, även via e-handel. Den 16 mars arrangerar Tysk-Svenska Handelskammaren ett kostnadsfritt webinar, som i detalj förklarar vilka nya regler som gäller.

Norman Karsch (t.v.) och Johan Uhlin från Tysk-Svenska Handelskammaren håller i webinaret.

Webinaret riktar sig till svenska exportföretag, som avsätter förpackningar på den tyska marknaden – inte minst via e-handel – och som därför berörs av lagstiftningen. Webinaret hålls på svenska och talare är Norman Karsch och Johan Uhlin, som arbetar på Tysk-Svenska Handelskammaren med rådgivning till svenska och tyska bolag med verksamhet inom EU.

Webinaret kommer bland annat att behandla följande frågor:
Export: Vilket producentansvar har svenska företag vid export till Tyskland?
E-handel: Vilka krav ställer e-handelsportaler på sina företagskunder? Vilken information måste företagen uppge?
Plastkassar: Berörs alla av förbudet från och med 2022?
Kretslopp: Vilka olika regler gäller kring plastförpackningar och hur stor måste den procentuella andelen av återvunnit material vara?
Design för recycling: Vilka egenskaper måste förpackningen och materialet ha? Vilka verktyg finns för företag för att testa sina förpackningar?
Kriterier: Vad avgör om förpackningen består av material som är återvinningsbara?
Komposit: Är förpackningsmaterial som består av flera olika sammansatta material (komposit) ekonomiskt och miljömässigt bättre än plast som förpackningsmaterial?
Pantplikt: Vilka drycker och vilken typ av dryckesförpackningar berörs av nya regler från och med 2022 för det tyska pantsystem? Vad gäller för PET-dryckesflaskor från och med 2025 och 2030? Hur länge gäller undantaget för förpackningar för mjölkprodukter?
Fast food: Vilka krav ställs på företag som använder sig av to-go-förpackningar? Är det plikt att erbjuda enbart återanvändingsbara serviceförpackningar från och med 2023? Gäller det för samtliga restauranger?
Märkning: Hur måste plastprodukter för engångsbruk vara märkta?

Anmälan till webinaret, som äger rum 16 mars, kl 10.00 – 11.15, kan göras HÄR

HÄR finns en liten video med korta beskrivningar av vilka nya regler som gäller i Tyskland från 2021 och 2022.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!