Webinariet ger svar på vilka producentansvar som gäller för svenska företag som säljer elektriska produkter och batterier på marknaderna i Tyskland och Österrike. (Bild Alexei/Pixabay)

Webinarium om producentansvar kring elprodukter och batterier

14 oktober, 2022ANNONS

Tysk-Svenska Handelskammaren arrangerar i höst två kostnadsfria webinarier kring producentansvar för företag som säljer elektriska produkter (WEEE) och batterier (BATT) på marknaderna i Tyskland och Österrike.

Webinarierna ingår i det utbud av webbaserade seminarier som Tysk-Svenska Handelskammaren kontinuerligt arrangerar för att informera svenska exportföretag om viktiga ändringar. För närvarande förändras de nationella lagstiftningarna kring producentansvar för WEEE och BATT i många EU-länder. Så också i Tyskland och Österrike. Även svenska företag som exporterar berörda produkter till båda marknader behöver se till att de nya kraven efterlevs.

”Vi hjälper svenska företag med producentansvar och korrekt märkning i Tyskland och Österrike och med detta webinarium ger vi en överblick över vad som gäller. Vi belyser bland annat förändringarna i lagstiftningen för insamling av WEEE-produkter samt batterier för att hjälpa svenska exportörer att förstå de tyska och österrikiska regelverken”, säger Norman Karsch vid Tysk-Svenska Handelskammaren.

Det första webinariet arrangeras den 21 oktober, kl. 10.30 – 11.30, och det andra den 16 november, kl 10.00 – 11.00.

Vid webinarierna tar man bland annat upp följande punkter:

* Vad innebär lagstiftningen kring WEEE och BATT för svenska exportföretag i båda länder?
* Vad gäller för insamling av elektriska och elektroniska produkter?
* Vad gäller för batteriinsamling?
* Hur ska WEEE och BATT registreras från 2023?
* Behöver varje svenskt exportföretag en representant för WEEE och BATT?
* Vilka regler gäller för beräkning och redovisningsintervaller?
* Vi presenterar ökning av återvinningsavgifter med förpackningsexempel.
* Vad är skillnaden mellan B2C och B2B vid producentansvar i Tyskland?

Johan Uhlin är avdelningschef för affärsområdet Miljörapportering på Tysk-Svenska Handelskammaren. (Bild fr LinkedIn)

Webinarierna hålls på svenska och riktar sig till svenska exportföretag som avsätter elektriska eller batteridrivna produkter på marknaden i Tyskland och Österrike, såväl via stationär handel som via e-handel, och som därför berörs av lagstiftningen.

Föredragshållare är Johan Uhlin, som är avdelningschef för affärsområdet Miljörapportering på Tysk-Svenska Handelskammaren och som arbetar med rådgivning till svenska och tyska bolag med verksamhet inom EU.

Mer info och anmälan finns HÄR (21 okt) och HÄR (16 nov)

 

 

 

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!