Tysk-Svenska Handelskammaren informerar om hur svenska exportföretag ska förhålla sig till europeiska lagar och regler kring producentansvar och förpackningsåtervinning.

Webinarium om producentansvar och förpackningsåtervinning

4 september, 2020ANNONS

Den 23 september arrangerar Tysk-Svenska Handelskammaren ett webinarium, som behandlar vilka lagar och regler som gäller för producentansvar och förpackningsåtervinning i såväl Tyskland som övriga Europa.
Webinariet, som hålls på svenska, riktar sig till svenska exportföretag, som avsätter förpackningar på den europeiska marknaden – även via e-handel – och som därför berörs av gällande lagstiftningar.

”Sedan många år hjälper vi på Tysk-Svenska Handelskammaren svenska företag med förpackningsåtervinning i hela Europa och med detta webinarium ger vi en överblick över innehållet i, och konsekvenserna av, de nya lagstadgade kraven i Europa”, skriver handelskammaren i ett pressmeddelande.

Den ökade e-handeln med anledning av Corona-pandemin har ytterligare visat på behovet av förbättrade och hållbara förpackningslösningar, men för företagen är det ofta både dyrt och tidskrävande att identifiera och uppfylla de olika europeiska ländernas krav på registrering, rapportering och betalning av återvinningsavgifter.

Följande punkter kommer att tas upp i webinariet:
* Vad innebär EU-direktivet för förpackningar?
* Vilka registreringskrav finns för företag i olika länder?
* Vilka utmaningar finns med anledning av de nya kraven på märkning?
* Marknaden för återvunna råvaror: Varför ökar återvinningsavgifterna?
* Plast, komposit och serviceförpackningar: I vilken mån ställer mer differentierade avgifter, detaljerad rapportering och högre avgifter krav på företags affärssystem?
* Miljödebatten: Vilka ämnen berörs av nya förbud, böter, högre återvinningsavgifter, pant och olika design- och materialval?
* Vilket ansvar har e-handeln?

Norman Karsch från Tysk-Svenska Handelskammaren informerar på webinariet.

Talare på webinariet blir Norman Karsch, som arbetar på Tysk-Svenska Handelskammaren med rådgivning till svenska och tyska bolag med verksamhet inom EU. Han är utbildad skatterådgivare med inriktning mot beskattning, märkning och återvinning av förpackningar, elektriska produkter och batterier.

Webbinariet äger rum onsdag den 23 september 2020, kl 10.30 – 12.00. Deltagandet sker via en länk och är kostnadsfritt.
Info och anmälan HÄR

 

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!