Wellpappkonceptet GreenClip är ett alternativ till de plastringar, som vanligtvis används för att gruppera sexpack med burkar. (Bild Smurfit Kappa)

Wellpapplösningar som ersätter plast i dryckesförpackningar

28 november, 2019

Smurfit Kappa har utvecklat tre olika wellpapplösningar, som alla har det gemensamt att de ersätter engångsplast i flerpack för drycker på burk eller flaska. Den nya wellpappserien är 100 procent återvinningsbar, förnybar och biologiskt nedbrytbar.

”Engångsplast kan ha en förödande effekt på miljön och utformningen av ännu mer hållbara förpackningsalternativ är en hörnsten i vårt initiativ Better Planet Packaging. Vi vet från de undersökningar vi har gjort att 75 procent av konsumenterna föredrar hållbara förpackningar”, säger Arco Berkenbosch, vice VD för innovation och utveckling på Smurfit Kappa och initiativtagare till Better Planet Packaging.

De tre wellpapplösningar har fått beteckningarna GreenClip, TopClip och Nor-Grip.

Smurfit Kappas GreenClip-produkt är ett alternativ till de plastringar, som vanligtvis används för att gruppera sexpack med burkar. Med ständigt nya och upprörande bilder på havslevande djur intrasslade i plastringar i medierna, är det många dryckesproducenter, som är angelägna om att byta till ett miljövänligt alternativ. GreenClip är en wellpapplösning för att bunta ihop burkar, men underlättar även försäljningen av enskilda enheter.

Smurfit Kappa skapade TopClip för att ersätta den sträckfilm, som används för att paketera och sälja burkar i en förpackning. TopClip täcker hela ovansidan på burkarna, vilket skyddar dem mot föroreningar, samtidigt som det ger utmärkta möjligheter till branding.

TopClip är helt plastfri och 100 procent förnybar, återvinningsbar och biologiskt nedbrytbar och har ett koldioxidavtryck som är 30 procent lägre än för motsvarigheten i plast. Dessutom går det åt mindre material för att tillverka produkten och den kräver inget lim. Det gör den betydligt mer hållbar än andra nyligen lanserade förpackningslösningar på marknaden.

TopClip har två stansade hål, som gör att den är enkel att hantera i butik och den har fått utmärkta recensioner i konsumenttester. Smurfit Kappa arbetar för närvarande med flera stora automationsleverantörer för att utveckla en nyckelfärdig lösning åt intresserade kunder.

Den sista produkten i trion är Nor-Grip, som är en innovativ korrugerad lösning, som på ett säkert sätt samlar flaskor i konsumentenheter och därigenom eliminerar behovet av krympfilm.

”Jag är mycket entusiastisk över dessa unika lösningar. Alla våra tester har visat att de tillhör toppskiktet på marknaden, när det gäller bekvämlighet och hållbarhet”, säger Arco Berkenbosch.

Samtliga tre produkter i den nya portföljen visades upp under Smurfit Kappas första ”Better Planet Packaging”-dag, som ägde rum runt om på företagets globala nätverk av Experience Centres den 21 november. En rad evenemang hölls i 20 länder, med presentation av nya produkter samt interaktiva workshops för kunder.

Kontaktuppgifter

Smurfit Kappa Sverige AB

Visa sida

Tel 4 641 368 000
Skicka epost
Besök webbplats

Box 1104
241 26 ESLÖV

LADDA NER/LÄS PRESSMATERIAL

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!