Vinnarna i 2020 års World Star kommer att få sina utmärkelse – men går miste om prisceremonin i Düsseldorf, som ställs in pga corona-viruset. (Bild WPO)

World Star-vinnarna får sina diplom men ingen prisceremoni

18 mars, 2020ANNONS

Organisationen World Packaging Organisation (WPO), som arrangerar den globala förpackningstävlingen World Star, ställer in årets prisutdelning, som skulle skett i samband med förpackningsmässan interpack i Düsseldorf i början av maj. Eftersom interpack är inställd på grund av corona-virusets härjningar, så går inte heller WPO:s prisceremoni World Star Award att genomföra.

Alla vinnare av förpackningstävlingar, arrangerade av olika länders nationella förpackningsförbund, (exempelvis vinnare i nordiska ScanStar-tävlingen), får deltaga i World Star, vilket också innebär att den högtidliga prisceremonin vanligtvis är en stor och myllrande sammankomst med förpackningsmänniskor från världens alla hörn.

Nu får World Star-vinnarna vackert stanna hemma i stället för att samlas i Düsseldorf i maj, som tänkt. Men de blir ändå inte utan sina priser – WPO meddelar att alla vinnare i stället kommer att få sina diplom och eventuella statyetter tillsända med post. Prisutdelningen ställts alltså in, men ändå inte…

Om allt går enligt planerna kommer årets inställda interpack att arrangeras i Düsseldorf i februari nästa år och då ska WPO den 26 februari hålla en förminskad version av årets inställda prisceremoni. Vid denna ceremoni kommer endast de, som tilldelats World Star Special Awards, att premieras.

WPO meddelar också att man på grund av corona-viruset ställer in alla de olika utbildningar, som man planerat runt om i världen under första halvåret 2020. Hur det ser ut inför hösten i år är ännu inte klart.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!