”Maria Zoéga” är ett helt nytt extra mörkrostat kaffe från Zoégas – en hyllning till Maria Zoéga som var en drivande kraft i företaget alltsedan starten 1886.

Zoégas åter utsett till årets starkaste kaffevarumärke

28 september, 2018ANNONS

För fjärde året i rad har konsumenterna röstat fram Zoégas som Sveriges starkaste kaffevarumärke i kundundersökningen Evimetrix Swedish Brand Award. Zoégas placerade sig även på plats tio av alla varumärken från alla branscher. 

Sedan 2002 genomförs Evimetrix Swedish Brand Award, som mäter erfarenheter och attityder gentemot ca 500 varumärken i ett 35-tal branscher. Nomineringar och priser baseras uteslutande på vad konsumenterna tycker. Undersökningen omfattar 6.000 konsumenter som får svara på frågor om kännedom och kundnöjdhet. När det gäller kundnöjdhet baseras betyget på hur nöjd/missnöjd konsumenten är med varumärket, hur väl varumärket motsvarar ens förväntningar och hur nära ett ideal man tycker att varumärket är.

”Det är den bästa bekräftelsen man kan få och det gör mig ännu mer motiverad att fortsätta driva vårt hållbarhetsarbete, Coffee by Women. Genom att hjälpa odlarna att höja kvaliteten på sitt kaffe, få större skördar och därigenom bättre betalt, kan vi fortsätta att leverera Zoégas kaffe med hög kvalitet och unika smakkompositioner även i framtiden”, säger Minette Rosén, råkaffeansvarig Zoégas.

Zoégas kafferosteri grundades i Helsingborg år 1886 av Italienbördige Carlos Zoéga och hans svenska hustru Maria. Båda var verksamma i bolaget, men det var Carlos – enligt dåtidens sed – som var ”ansiktet utåt” i företaget. Carlos Zoéga dog hastigt endast två år efter kafferosteriets start och Maria Zoéga blev en allt viktigare person, när det gällde rosteriets verksamhet och utveckling. Men hon förde trots det en ganska undanskymd tillvaro, vilket i princip gällde ända fram till hennes död i juli 1940.

Men nu har Zoégas tagit tag i sina rötter och skrivit om sin historia! I dag har Maria Zoégas fått den plats och den roll i det framgångsrika kaffeföretaget, som hon förtjänar.

Och som en extra hyllning till den driftiga och innovativa Maria Zoéga har företaget i dagarna lanserat ett helt nytt kaffe, som bär hennes namn! Kaffet ”Maria Zoéga” ingår i bolagets populära Skånerost-familj och det är ett extra mörkrostat kaffe, som säkert skulle fallit den kaffeälskande Maria i smaken.
 

Text Carina Malm & JP Press

 

 

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!