Det blir inget Scanpack 2021. Den globala viruspandemin skördar alltså ännu ett offer bland de stora förpackningsmässorna. En ny Scanpack planeras nu istället till oktober 2022.

Årets Scanpack har ställts in! Ny mässa planeras till 2022

25 mars, 2021ANNONS

Mässledningen för Scanpack 2021 meddelar att man ställer in den fysiska mässan, som skulle ägt rum på Svenska Mässan i Göteborg den 26 – 29 oktober. Mässan flyttas nu till 4 – 7 oktober 2022 och årets fysiska mässa kommer att ersättas av någon form av ”hybridevent” 27 – 28 oktober i år.

”Under året som gått har vi dessvärre fått ställa det fysiska mötet åt sidan och istället ses digitalt. Vår förhoppning och ambition har hela tiden varit att kunna genomföra Scanpack 2021 i oktober, samtidigt som vi har stått redo att ompröva denna plan om situationen skulle kräva det. Efter att de senaste veckorna ha fört en tät dialog med både utställare, besökare, branschorganisationer och partners, har vi landat i beslutet att flytta den fysiska Scanpack 2021 till 2022”, skriver mässledningen i ett pressmeddelande

Scanpack 2021 kommer nu i stället att arrangeras 4 – 7 oktober 2022.

Scanpack-ledningen skriver också att någon form av event och aktivitet kommer att ske i oktober i år.

”I väntan på Scanpack 2022 planerar vi nu för hur vi kan ställa om årets innehåll till ett hybridmöte, där vi anpassar oss efter de restriktioner, som då råder. Så avsätt redan nu 27-28 oktober 2021 för ett ´Pre-Scanpack”, skriver mässansvariga i sitt pressmeddelande.

Exakt hur detta ”Pre-Scanpack”-event kommer att se ut, räknar man med att meddela i mitten av april. Någon form av digitalt event och kanske ett ”branschmingel” anpassat efter då gällande pandemirestriktioner är ju tänkbara.

Packnews återkommer förstås med ytterligare information, så fort vi har möjlighet.

N.B.: De utställare som redan är anmälda till Scanpack 2021 kan välja mellan att behålla sin bokning och flytta den till Scanpack 2022, med samma monterplats (förutsatt att hallplanen är oförändrad) eller avboka medverkan 2022. I det senare alternativet återbetalas inbetalt belopp, undantaget grundavgiften. 

PS. Prisceremonin för den nordiska förpackningstävlingen ScanStar var, som vi tidigare meddelat, planerad att äga rum i anslutning till Scanpack 2021 i oktober i år (Läs HÄR) . Vad som nu händer med prisutdelningen är ännu inte klart, men vi återkommer med besked, så snart information kommit.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!