Sista anmälningsdag till ScanStar 2021 är den 1 juni. Prisceremonien äger rum den 27 oktober i anslutning till Scanpack i Göteborg.

Nu är det öppet för anmälan till årets upplaga av ScanStar

24 mars, 2021ANNONS

2021 års upplaga av nordiska förpackningstävlingen ScanStar har dragit igång och det är nu öppet för anmälan till tävlingen. Sista anmälningsdag är den 1 juni.

Den samnordiska tävlingen ScanStar har arrangerats årligen sedan 1969 av paraplyorganisationen Scandinavian Packaging Association (SPA). Arrangemangen av de årliga tävlingarna alternerar mellan SPA:s nationella medlemsorganisationer i Sverige, Danmark, Norge och Finland och i år är det Sverige och Svenska Förpackningsgillet, som organiserar tävlingen. Prisceremonin kommer att äga rum den 27 oktober i anslutning till Scanpack-mässan i Göteborg.

ScanStar är öppen för alla förpackningslösningar, som är designade, konstruerade eller tillverkade i något av de nordiska länderna. Förpackningar, som tillverkats i andra länder och som säljs av ett nordiskt företag, eller beställts av en nordisk kund, kan också deltaga.

Tävlingsbidrag till ScanStar kan lämnas in av designers, förpackningsutvecklare, tillverkare eller köpare av förpackningar, med tillstånd från de andra intressenterna. Varje företag kan anmäla in ett obegränsat antal förpackningar som följer tävlingsreglerna.

Den, som belönas med en ScanStar-utmärkelse, får ett speciellt diplom samt rätten att använda ScanStar-logotypen i marknadsföringen av den prisbelönta förpackningen. Vidare har förpackningar, som vunnit ScanStar, rätt att deltaga i den globala tävlingen World Star, som organiseras av World Packaging Association (WPO).

Tävlingsbidrag till årets ScanStar ska anmälas i någon av de tre kategorierna ”konsumentförpackningar”, ”transport/distributionsförpackningar” eller ”andra förpackningar” och av anmälan ska framgå om förpackningen ska bedömas efter kriterier som ”ny idé/applikation”, ”skyddande förmåga”, ”kostnadsbesparing”, ”användarvänlighet”, ”design” eller ”miljö”.

Mer information och anmälan till ScanStar 2021 hittar man HÄR!

OBS! Uppdatering 2031-03-25:

Med anledning av dagens beslut att ställa in förpackningsmässan Scanpack 2021 i oktober i år (läs HÄR), är det oklart om prisceremonin för ScanStar kommer att äga rum som planerat på Svenska Mässan i Göteborg i oktober. Vi återkommer med besked om vad som gäller för ScanStars prisutdelning, så snart vi fått information.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!