Coca-Cola i Sverige övergår till återvunnen plastfilm kring alla sina 4-pack med drycker i volymerna 1,5, 1,75 och 2 liter. (Bild Coca-Cola Sverige)

Coca-Cola Sverige byter till 100 % återvunnen plastfilm

31 mars, 2021ANNONS

Under 2020 blev Coca-Cola i Sverige den första marknaden i världen att övergå till 100 procent återvunnen plast för hela den lokalproducerade PET-portföljen (Läs HÄR!) Nu fortsätter man sitt arbete mot ett netto noll-mål och den senaste åtgärden är att man övergår till 100 procent återvunnen plastfilm för alla sina 4-pack med volymerna 1,5, 1,75 respektive 2 liter.

”Våra förpackningar står för en betydande del av vårt klimatavtryck. När vi nyttjar materialet effektivt bibehåller vi dess värde och minskar förpackningarnas klimatpåverkan. För att upprätthålla den cirkulära ekonomin är det viktigt att vi samlar in och återvinner materialet, så att det kan bli till nya förpackningar igen”, säger Cathrine Westerlind, Senior manager Sustainability Coca-Cola European Partners Sverige.

Omställningen till återvunnen plastfilm kring alla 4-pack med Coca-Colas drycker på den svenska marknaden påbörjas under andra kvartalet i år, då dagens krympfilm av polyeten med låg densitet (LDPE) ersätts med en motsvarande krympfilm av helt återvunnen plast.

Coca-Cola Sverige skriver i ett pressmeddelande att omställningen är en del i den koncernövergripande klimatstrategin ”Action on Climate Now” som har målet att nå netto noll utsläpp av växthusgaser i hela värdekedjan till 2040 (Läs HÄR!). Coca-Cola European Partners ska i linje med klimatstrategin reducera utsläppen av växthusgaser inom värdekedjans alla fem områden – ingredienser, förpackningar, produktion, transport och kylutrustning.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!