Den här lyxiga transportförpackningen för flaskor med arganolja vann kategorin Creative Cartonboard Packaging Food & Drink i Pro Cartons årliga förpackningstävling för unga europeiska designstudenter. (Bild Pro Carton)

Designstudenter hyllas för innovativa förpackningsidéer

15 september, 2021ANNONS

I den årliga förpackningstävlingen Pro Carton Young Designers Award hyllades och prisades sex innovativa förpackningar, skapade av unga europeiska designstudenter.

Pro Cartons tävling för designstudenter är en ledande talangtävling i förpackningsdesign och varje år deltager studenter från hela Europa med sina bästa kartongidéer.

I årets studenttävling korades vinnare i sex olika kategorier och förpackningarna spände över allt från brödpåseklämmor och kryddburkar till lyxiga kartongförpackningar för godis och oljor.

Här är vinnarna i Pro Carton Young Designers Award 2021 (klicka i bilderna för större bild):

Kategori: Creative Cartonboard Packaging Food & Drink
Vinnande förpackning: Argan Oil Pack (bilden överst)
Utformad av: Raúl Adame, Pol Delgado, Ester Martínez och Marc Calvo, Salesians Sarrià, Barcelona
Beskrivning: En lyxig transportförpackning för flaskor med hud- och hårvårdande arganolja. Förpackningen, som har stötskyddande luftfickor, är avsedd att kunna levereras med posten.

Frame it

Kategori: Creative Cartonboard Packlaging All Other
Vinnande förpackning: Frame it
Utformad av: Kristina Scheld och Farina Nagel, Münster School of Design, Münster
Beskrivning: En skyddande förpackning för monteringsfärdiga foto- och tavelramar med en integrerad mall som hjälper användaren att placera och hänga ramen exakt rätt utan att lämna störande märken på väggen.

Bread Bag Closer

Kategori: Creatvie Cartonboard Ideas
Vinnande förpackning: Eco Seal Bread Bag Closer
Utformad av: Senni Virransola, University of Lapland, Rovaniemi
Beskrivning: En innovativ och ekologisk kartongklämma för förslutning av brödpåsar, etc. Ersätter konventionella brödpåseklämmor, som vanligtvis är  tillverkade av plast eller metall.

Roll-Up Selection Box

Kategori: Save the Planet
Vinnande förpackning: Roll-Up Selection Box
Utformad av: Emily Kearns, Nottingham Trent University, Nottingham
Beskrivning: En uppfinningsrik variant på en julklapp med godis – utformad som en ”smällkaramell” och som till och med avger en liten ”knall” när den öppnas! Kan förses med integrerade QR-koder för utökade upplevelser för mottagaren.

Herbix 1-2-3

Kategori: Best Newcomer
Vinnande förpackning: Herbix 1-2-3
Utformad av: Luisa Maldaner, AHO – The Oslo School of Architecture and Design, Oslo
Beskrivning: En ”kartongburk” för örtkryddor, försedd med en enkel tryckmekanism som ger möjlighet till tre olika dosnivåer, där önskad mängd örtkrydda kan doseras via olika perforeringar.

The Velveteen Rabbi

Kategori: Public Award
Vinnande förpackning (framröstad på nätet): The Velveteen Rabbit
Utformad av: Amanpreet Kan, The Northern School of Art, Middlesbrough/ Hartlepool
Beskrivning: En lyxig och uppfinningsrik godisförpackning, specialdesignad för Velveteen Rabbit Luncheon Club i Middlesbrough, som bakar och säljer lyxgodis

Pro Cartons tävling för unga designstudenter arrangerades som vanligt parallellt med Pro Cartons och ECMA:s stora europeiska förpackningstävling European Carton Excellence Award (Läs HÄR).

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!