Ecoleans lättviktsförpackningar är flexibla och återvinningsbara. De är aluminiumfria och tillverkade av ett miljövänligt material bestående av polyolefiner och krita. (Bild Ecolean)

Ecoleans förpackningar erkänns av Sydkoreas miljödepartement

16 oktober, 2020ANNONS

Svenska förpackningsföretaget Ecolean och deras aseptiska livsmedelsförpackningar har fått ett prestigefyllt erkännande av det sydkoreanska miljödepartementet. Förpackningarna erkänns för sin återvinningsbarhet och de får ett högre betyg än de flesta andra mat- och dryckesförpackningar, enligt ett nytt klassificeringssystem för återvinningsbarhet, som Sydkorea infört.

I december 2019 introducerade Sydkoreas miljödepartement lagen ”Act on the Promotion of Saving and Recycling of Resources”, som bland annat kräver att alla livsmedels- och dryckesförpackningar ska ha etiketter, som visar förpackningens återvinningsstatus. Tanken är att man därmed ska uppmuntra till resurseffektivitet och användning av förpackningar, som är lätta att återvinna. Förpackningstillverkare och –användare fick en frist på nio månader på sig att uppfylla de nya bestämmelserna och den tidsfristen löpte ut i september i år.

”Betyget från Sydkorea visar att vi är på rätt väg”, säger Paul Mellbin, (Bild Ecolean)

Ecoleans förpackningar får nu betyget ”Good” på en fyragradig bedömningsskala av det sydkoreanska miljödepartementet, vilket är bättre än flera andra livsmedelsförpackningar. Frånvaron av aluminium, som annars är ett vanligt barriärmaterial i aseptiska och andra förpackningar för flytande livsmedel, bidrar till Ecoleans höga betyg.

”Det sydkoreanska miljöministeriets betyg på våra ekologiska förpackningarnas återvinningsbarhet bekräftar att vi är på rätt väg med vår utveckling och tillverkning av förpackningslösningar, som gör skillnad på lång sikt”, säger Paul Mellbin, Senior Advisor, Ambient Technology på Ecolean.

Ecoleans första lansering på den sydkoreanska marknaden skedde i början av det här året, då det koreanska livsmedelsföretaget Yakult Korea började använda Ecoleans aseptiska lättviktsförpackning Ecolean® Air Aseptic till två av sina hälsodrycker. (Läs HÄR)

About the author

Redaktör
jp.press@jppa.one

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!