Sallads- och takeaway-specialisten Picadeli byter nu ut salladsförpackningarnas lock i engångsplast mot förnybara lock i Stora Ensos formpressade PureFiber-material. (Bild Stora Enso)

Picadeli ersätter plastlocken med formpressade fiberlock

23 februari, 2022ANNONS

Svenska sallads- och takeaway-specialisten Picadeli lanserar förnybara lock i formpressad fiber som ersätter salladsförpackningarnas lock i engångsplast.

Locken tillverkas av Stora Ensos formpressade fibermaterial PureFiber™ och är helt fria från plast. De är dessutom återvinningsbara och biologiskt nedbrytbara. Innovationen kommer att bidra till att Picadeli kan minska sitt plastavfall med cirka 120 ton per år. De nya locken i formpressad fiber kommer att finnas tillgängliga i Picadelis salladsbarer från mars 2022.

David von Laskowski, VD, Picadeli. (Bild Picadeli)

”Livsmedel och hållbarhet har diskuterats mycket under de senaste åren, men att göra val som är hälsosamma och samtidigt ger ett lågt klimatavtryck är inte alltid det lättaste. Genom att lansera lock av formpressad fiber kommer vi att minska vårt koldioxidavtryck ytterligare, vilket är ett led i vår affärsstrategi för hållbarhet”, säger David von Laskowski, VD för Picadeli.

Stora Ensos skriver att koldioxidavtrycket för locket i PureFiber™ är upp till 75 procent lägre jämfört med alternativa material som plast eller bagass (fibrös massa från krossade sockerrör). PureFiber™-produkter tillverkas av träbaserad formpressad fiber och de innehåller ingen plast, PFAS eller andra evighetskemikalier. Lock i PureFibe är enkla att använda och tätslutande.

Sohrab Kazemahvazi, Formed Fiber, Stora Enso (Bild Stora Enso)

”Vår strategi är att växa med hjälp av hållbara, skalbara och innovativa förpackningslösningar. Genom att stötta starka föregångare som Picadeli kan vi möta kunders växande efterfrågan på cirkulära och plastfria lösningar. Lock till salladsförpackningar är ett bra exempel på engångsplast, som när det ersätts med ett hållbart alternativ kan göra stor skillnad för klimatavtrycket”, säger Sohrab Kazemahvazi, SVP för Formed Fiber på Stora Enso.

Stora Ensos PureFiber™ har en mängd olika användningsområden, bland annat i engångsförpackningar som plastfria muggar, skålar, tallrikar och lock. PureFiber™ kan även ersätta plastförpackningar inom andra industrier, såsom jordbruk, elektronik och kosmetika.

Formpressad fiber är en av Stora Ensos tillväxtverksamheter, och företaget presenterade nyligen att man kommer att utöka produktionskapaciteten (Läs HÄR!).

About the author

Redaktör
jp.press@jppa.one

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!