”Vi är mycket glada och stolta över att bli en del av A.P. Moller Group”, säger Faerch Groups VD Lars Gade Hansen. (Bild Faerch)

Færch Group får ny huvudägare i danska A.P. Moller Group

16 december, 2020ANNONS

Danska plastförpackningsbolaget Faerch Group har fått ny huvudägare i A.P. Moller Group, som är Danmarks ledande industrikonglomerat. Dessförinnan ägdes Faerch av USA-baserade private equity-bolaget Advent International, med huvudsäte i Boston, Massachusetts, USA, som i sin tur år 2017 förvärvade Faerch från europeiska riskkapitalfonden EQT (Läs HÄR).

”Vi är mycket glada och stolta över att bli en del av A.P. Moller Group. Det passar oss perfekt, när det gäller våra kärnvärden och vi upplever fullt stöd för vår strategi för att driva branschens övergång till cirkularitet. Att vara en del av A.P. Moller-gruppen med sitt enastående familjearv, dess långsiktiga investeringsperspektiv och internationella nätverk ger många fördelar och möjligheter för Faerch”, säger Faerch Groups VD Lars Gade Hansen.

När förvärvet, som kräver sedvanliga myndighetsgodkännande, är genomfört, kommer Faerch att fortsätta att verka som ett separat företag. A.P. Moller Groups förvärv av Faerch kommer heller inte att genomföras helt förrän Faerch avslutat det tidigare aviserade köpet av italienska företaget Sirap (Läs HÄR).

”Vi investerar i och bygger företag, som har en positiv inverkan på samhället. Med sitt fokus på att göra livsmedelsförpackningar cirkulära har Faerch verkligen en sådan inverkan på samhället och vi är stolta över att välkomna Faerch till A.P. Moller Group. Med vår globala närvaro och vårt omfattande nätverk tror vi att vi kommer att vara en långsiktig partner som ger mervärde och hjälper Faerch att påskynda sin position som ett ledande hållbart livsmedelsförpackningsföretag”, säger Jan Nielsen, CIO, A.P.Moller Holding.

Faerch är ledande på den paneuropeiska marknaden som tillverkare av styva plastförpackningar för livsmedelslösningar med fokus på färdigrätter, take-away, mejeriprodukter, mm. Bolaget är marknadsledande inom lösningar för cirkulär förpackning, med produkter tillverkade av upp till 100 procent återvunnet innehåll och helt återvinningsbara till nya livsmedelsprodukter i ett oändligt antal cykler. Faerch är också det enda företaget som har ett fungerande återvinningssystem för livsmedelstråg.

A.P.Moller Group ingår i holdingbolaget A.P.Moller Holding, och består bland annat av de stora danska företagen A. P. Moller-Maersk, Danske Bank, Maersk Tankers, Maersk Drilling, KK Wind Solutions och A.P.Moller Capital.

About the author

Redaktör
jp.press@jppa.one

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!