Ecoleans förpackningar för mejeriföretaget Bannister Downs Dairy har vunnit ett prestigefyllt förpacknings- och designpris i Australien.

Prestigefyllt pris till Ecolean i designtävling ”down under”

7 maj, 2020

Helsingborgsbaserade Ecolean AB har vunnit ett prestigefyllt förstapris i förpackningstävlingen Australasian Packaging Innovation & Design Awards, som arrangeras i Australien och Nya Zeeland.

Tävlingen innehåller sex olika kategorier och Ecolean vann förstapriset i kategorin ”Accessible Packaging Design Award” där man bedömer och belönar förpackningar som är innovativa, lättöppnade och allmänt användarvänliga. Kategorin är sponsrad av de nyzeeländska och australiensiska motsvarigheterna till svenska Reumatikerförbundet.

Den vinnande flexibla Ecolean-förpackningen används av australiensiska mejeriföretaget Bannister Downs Dairy till företagets sortiment av kylda och pastöriserade produkter. Ecoleans förpackningar är certifierade som lätta att öppna och använda av personer med nedsatt funktion i händer och fingrar.

”Jag vill se mer av Ecoleans förpackningar i våra butikshyllor i framtiden”, säger chefredaktören och utgivaren Lindy Hughson. (Bild PKN Packaging News)

Tävlingen Australasian Packaging Innovation & Design Awards arrangeras av Australian Institute of Packaging i samarbete med förpackningsorganisationen Packaging New Zealand samt med facktidningarna PKN Packaging News och Food & Drink Business som mediapartners. Belönade förpackningar i tävlingen är berättigade att deltaga i den globala förpackningstävlingen World Star.

”Jag har skrivit om Ecolean-förpackningarna, sedan de först lanserades på den australiensiska marknaden, och förutom att de har unika hållbarhetsegenskaper är de lätta, grepp- och hällvänliga och är en välsignelse för människor med nedsatt handfunktion! Jag ser fram emot att se mer av dessa förpackningar i våra butikshyllor i framtiden”, säger Lindy Hughson, chefredaktör och utgivare av PKN Packaging News och Food & Drink Business, i en kommentar.

—————————————————-
OBS! Arrangörerna av Australasian Packaging Innovation & Design Awards använder förkortningen PIDA för sin förpackningstävling. Denna förkortning ska inte förväxlas med svenska BillerudKorsnäs förpacknings- och designtävling PIDA, som står för Packaging Impact Design Award, och som årligen arrangeras i Sverige, Tyskland, Frankrike och Storbritannien.
Årets upplagor av BillerudKorsnäs PIDA är dock inställda pga corona-pandemin. Läs HÄR.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!