Roderick Nilsson är nyanställd ekonomichef (CFO) hos PulPac AB i Göteborg. (Bild PulPac)

Roderick Nilsson blir CFO på utvecklingsföretaget PulPac

19 februari, 2020ANNONS

Göteborgsbaserade forsknings- och utvecklingsföretaget PulPac AB fortsätter sin globala kommersialisering och har som ett led i detta anställt Roderick Nilsson som ekonomichef (CFO).

PulPac skriver i ett pressmeddelande att Roderick Nilsson har en omfattande internationell, finansiell och kommersiell erfarenhet, senast som CFO på Divio Technologies AB, där han ansvarade för noteringen av företaget på Nasdaq First North Growth Market.

”PulPac leder övergången till pappersbaserade, hållbara förpackningar och jag kan inte tänka mig en mer spännande tid att ansluta än nu när bolaget skalar upp och kommersialiserar sin torrformningsteknik, som revolutionerar förpackningsindustrin Jag är väldigt glad över att vara en del av detta”, säger Roderick Nilsson i en kommentar.

”Roderick Nilsson är en viktig förstärkning”, säger PulPacs VD Linus Larsson. (Bild PulPac)

PulPacs teknik, som torrformar cellulosafibrer till hårda förpackningar och engångsprodukter, är unik och skiljer sig från de traditionella metoderna för att forma cellulosa. Den nya tekniken möjliggör en ersättning av engångsplast till ett lägre pris än vad som tidigare varit möjligt.

”Vi har ett unikt och kraftfullt erbjudande, som bygger på att skapa en hållbar men även mycket konkurrenskraftig affär för våra kunder – de stora globala varumärkena och konverterarna. Nu var helt rätt tid att bredda vårt team med en CFO-roll. Roderick Nilsson är med sin internationella och kommersiella profil en viktig förstärkning för att göra vårt erbjudande ännu tydligare och kraftfullare”, kommenterar PulPacs VD Linus Larsson.

Läs mer om PulPac HÄR och HÄR

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!