Med helt PET-fria materialet Walki®Pack Tray UR får man livsmedelstråg, som klarar ugnsvärme upp till 220 ° C i 60 minuter. (Bild Walki)

Walki lanserar trågmaterial för färdigmat och frusna livsmedel

23 september, 2021ANNONS

Finska Walki lanserar en portfölj med tre fiberbaserade lösningar för livsmedelstråg, där samtliga trågmaterial är återvinningsbara som pappersförpackningar.

Walki skriver i ett pressmeddelande att under Corona-pandemin har efterfrågan på färdigmat och frysta livsmedel stadigt ökat, eftersom konsumenterna vill ha lättlagade måltider och minimalt bearbetade livsmedel utan tillsatser och med lång hållbarhetstid.

Vanligtvis förpackas färsk och frusen färdigmat i tråg tillverkade i plast eller aluminium, men Walki introducerar nu mer hållbara alternativ med sin portfölj av trågmaterial, som kan återvinnas i pappersflödena.

”Fettresistens uppnås vanligtvis med en plastbarriär, men det gör det svårare att återvinna tråget, eftersom plasten är besvärlig att separera från fibermaterialet. Det var därför vi ville förnya trågmaterialet och göra det helt återvinningsbart i pappersflödet”, säger Matthias Zimmermann, Business Line Manager för Barrier Board på Walki.

Walki introducerar nu en portfölj med tre återvinningsbara fiberbaserade trågmaterial:

  • Walki®Pack Tray PET är ett trågmaterial som har ett PET-skikt som är så tunt att materialet fortfarande klassas som ett monomaterial, som kan återvinnas i pappersflödet. Materialet är godkänt för uppvärmning i konventionell ugn i upp till 220 ° C och för en maximal tid på 60 minuter.
  • Walki®Pack Tray UR är ett helt PET-fritt trågmaterial med egenskaper, som gör att maten inte fastnar på trågets yta. Även detta material är godkänt för ugnsvärme upp till 220 ° C i max 60 minuter. (Packnews har tidigare skrivit om materialet – Läs HÄR!)
  • Walki®Pack Food Service Tray är det tredje materialet. Det har ett högt fiberinnehåll, bra fettbarriär och kan också återvinnas i pappersflöden. Materialet är avsett för applikationer som inte kräver uppvärmning.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!