Svenska Ecolean fortsätter att expandera på den sydkoreanska marknaden. Senaste kunden är livsmedelsföretaget Pulmuone, som nu lanserar två näringsrika drycker i Ecoleans lättviktsförpackningar. (Bild Ecolean)

Ecolean fortsätter att expandera på sydkoreanska marknaden

23 november, 2020ANNONS

Svenska förpackningsbolaget Ecolean, med huvudsäte i Helsingborg, fortsätter sin expansion på den sydkoreanska marknaden och har börjat leverera sina flexibla förpackningar till livsmedelsföretaget Pulmuone.

”Vi har täckt in alla huvudkategorier med en mängd olika märken och produkter mindre än ett år efter vår start i Sydkorea”, säger Johnny Sajland. (Bild Ecolean)

Pulmuone, som förutom på den sydkoreanska marknaden även är verksamma i USA, Kina, Japan, m fl, har lanserat de två dryckesprodukterna Cocoa Classic och Golden Apple, förpackade i Ecoleans flexibla lättviktsförpackningar. Produkterna riktar sig främst till skolbarn och ska tjäna som lättanvända och näringsrika komplement till elevernas skolluncher.

”Vi är naturligtvis mycket nöjda med det faktum att Pulmuone väljer Ecoleans lätta förpackningslösningar som en av nyckelfaktorerna, när de lyfter fram miljömedvetenheten för sina konsumenter och samtidigt gör deras miljöavtryck lättare”, säger Johnny Sajland, Chief Commercial Officer på Ecolean.

Pulmuone är en av flera nya kundlanseringar av Ecolean-förpackningar i Sydkorea och expansionen har skett snabbt efter Ecolean första etablering i Sydkorea, som vi tidigare skrivit om (Läs HÄR)

”Ecolean har kunnat täcka alla huvudkategorier med en mängd olika märken och produkter mindre än ett år efter start i landet”, säger Johnny Sajland.

Tidigare i år fick Ecolean och deras aseptiska förpackningar ett prestigefyllt erkännande av Sydkoreas miljödepartement, som betecknar Ecolean-förpackningarna som enkla att återvinna och ger dem ett högt betyg enligt det nya klassificeringssystem för återvinningsbarhet, som Sydkorea infört. (Läs HÄR)

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!