Christian Höglund blir ny VD för Emballator Metal Group. Han tillträder i början av nästa år. (Bildkälla: GnosjoRegion.se)

Ytterligare en chefsutnämning inom växande Emballator Group

11 oktober, 2022ANNONS

Chefsutnämningarna duggar tätt inom växande Emballator-koncernen dessa dagar. Senast i raden är Christian Höglund som blir ny verkställande direktör för Emballator Metal Group.

Christian Höglund har bred bakgrund och erfarenhet från olika branscher. Under sin karriär har han haft chefsposter som VD på Laserkraft i Bredaryd, Supply Chain Director på Troax och COO på Mont Blanc. Senast kommer han från rollen som anläggningschef på Autoliv i Vårgårda.

Med start under början av 2023 ska Christian Höglund leda Emballators affärsområde Metal Group och enheterna i Sverige och Finland. Hans uppdrag blir att med kunden, hållbarhet och innovation i fokus ta affärsområdet till nästa nivå.

Anders Davidsson är VD i ägarbolaget Herenco Holding och styrelseordförande i Emballator Group. Han är också för tillfället tillförordnad VD för Emballator Group. (Bild Herenco)

”Christian är en resultatorienterad VD med högt personligt driv, samtidigt är han en uppskattad ledare med starkt fokus på samarbete och personlig utveckling. Han är ett väldigt starkt tillskott till Emballator och jag är övertygad om att han är rätt ledare för att ta Emballator Metal Group till nästa nivå”, säger Anders Davidsson, tillförordnad VD Emballator, styrelseordförande i Emballator och VD i Emballators ägare Herenco Holding.

Christian Höglund kommer att vara placerad i Ulricehamn och rapportera till Emballators nya koncernchef Kent Viitanen.

”Jag är otroligt taggad på att bli en del av Emballator och att leda Metal Group vidare. Med min bakgrund och erfarenhet från att leda multinationella organisationer och arbeta med stora B2B-kunder hoppas jag att vi kommer kunna växa Emballator Metal Group”, säger Christian Höglund.

Den senaste tiden har flera nya högre chefer tillkommit inom Emballator-koncernen, som har en uttalat mål att växa och bli en betydligt större och mer internationell förpackningskoncern. Ny VD och chef för hela koncernen är till exempel Kent Viitanen (läs HÄR) och till ny marknads- och säljdirektör på koncernnivå utnämndes nyligen Maria Backlund (läs HÄR). Och tidigare i år utsågs Per Petterson till ny VD för plastföretaget Emballator Lagan i Ljungby (läs HÄR).

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!